Vrátili jsme se z dovolené, takže po delší době přidávám nový recept. Počasí je už chladnější, tak jsme dostali chuť na těžší jídlo - guláš. V Lidlu jsem poprvé koupila chlazené špecle a určitě je zařadím do našeho jídelníčku.
Přísady
- 650 g hovězího masa (použila jsem kýtu), nakrájené na kostky
- 3 cibule, nakrájené na drobno
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 až 2 lžičky majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 vrchovatá lžíce sladké papriky
- voda nebo vývar
- 1 nebo 2 červené papriky, nakrájené na proužky
- střídka z chleba na zahuštění, příp. škrobová moučka rozmíchaná v troše vody
- špecle k podávání (koupila jsem chlazené v Lidlu)
Postup
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Okořeníme, zalijeme vodou nebo vývarem (cca 300 ml) a dusíme do měkka (v papiňáku dusím půl hodiny). Pokud nemáte papiňák, možná bude potřeba přilít o něco víc vody nebo vývaru.
Do guláše přidáme proužky papriky a rozdrobenou střídku z chleba a ještě povaříme, až paprika změkne a guláš se zahustí (podle potřeby můžeme zahustit rozmíchaným škrobem ve studené vodě).
Špecle uvaříme podle návodu, slijeme je a podáváme ke guláši.
Žádné komentáře:
Okomentovat