Recept na náš oblíbený dezert mám z kuchařky Jamieho Olivera 30 minut v kuchyni. Podává se s vanilkovou zmrzlinou, ale já doporučuji do poháru ke zmrzlině přidat i lžíci bílého jogurtu - dezert to odlehčí a dodá jemně nakyslou chuť :-)
Přísady
- 18 ks zralého peckového ovoce, i kombinace (švestky, blumy, meruňky, nektarinky...)
- 2 lžíce hnědého krupicového cukru
- 1 pomeranč
- 1 svitek skořice
- trochu brandy nebo rumu (nemusí být)
- 500 g kvalitní vanilkové zmrzliny
- bílý jogurt
Postup
Ovoce vypeckujeme, větší kusy překrájíme a dáme do pekáčku. Posypeme cukrem a polijeme vymačkanou šťávu z pomeranče (pokud je chemicky neošetřený, můžeme nastrouhat i trochu kůry). Přidáme skořici a alkohol.
Pečeme v troubě vyhřáté na 210 stupňů asi čtvrt hodiny.
Do pohárů dáme zmrzlinu, trochu jogurtu a přidáme teplé ovoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat