Luštětiny máme rádi, jen je nevím proč neděláme tak často. I hrachová kaše, která není ve školních jídelnách moc oblíbená, patří mezi naše stálice. Naučila jsem se jí vařit s kořenovou zeleninou, má pak hezkou barvu a ještě lepší chuť. Pokud nepoužijete předvařený hrách (kupuji od Vitany, prodává se v krabičce), budete muset hrách přes noc namočit, aby se dobře uvařil.
Přísady
- 200 g žlutého hrachu (kupuji předvařený, který se vaří už jen 10 minut)
- 100 g kořenové zeleniny: mrkev, petržel - na kostičky nebo nastrouhané nahrubo
- 1 cibule, nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku, podrcené
- 1 větvička rozmarýnu
- asi 0,8 l kuřecího vývaru nebo vody (použila jsem jen vodu)
- sůl
- olivový olej
- kvalitní masová klobása, přepůlená a nakrájené zářezy
- chleba nebo jiné pečivo k podávání
Postup
V hrnci rozpálíme olej a orestujeme
cibuli spolu s kořenou zeleninou a česnekem. Přidáme
rozmarýn, žlutý hrách a podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou. Osolíme a
vaříme asi 10 minut do měkka. Poté vyjmeme rozmarýn a vše rozmixujeme na kaši.
Klobásu opečeme na suché pánvi z obou stran.
Hrachovou kaši podáváme s klobásou a chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat