Dnešní recept patří do kategorie snadných, rychlých a takových, kde si vystačíte s minimem surovin. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborové noky.
Přísady
- olivový olej
- 1 velká cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel nebo pastinák
- 1 nebo 2 řapíky celeru
- 3 kuřecí prsa (případně stehna nebo krůtí maso)
- sůl
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup
Cibuli, mrkev, petržel i celer nasekáme najemno (např. v robotu sekacími noži) a na oleji osmahneme. Přidáme maso nakrájené na malé kousky a opečeme. Osolíme, přidáme koření a zalijeme trochou vody. Asi po pěti nebo deseti minutách přilijeme smetanu a provaříme, aby vznikla hustá omáčka.
Podáváme s rýží nebo bramborovými noky.
Žádné komentáře:
Okomentovat