Perník jsem dělala vždy s cuketou nebo jablky. Když jsem dostala tip na hrušky, musela jsem to vyzkoušet. Recept si rozhodně poznamenejte, perník je výborný, nadýchaný a přitom díky hruškám vláčný.
Přísady
- 3 hrnky mouky (dala jsem 1 hrnek celozrnné žitné, 1 hrnek hladké a 1 hrnek polohrubé mouky)
- 1 hrnek cukru (dala jsem necelý)
- 1 prášek do pečiva
- 1 prášek do perníku
- kakao (dala jsem 1 lžíci)
- 2 vejce
- 3/4 hrnku oleje (dala jsem o trochu méně)
- 2 hrnky mléka, vlažného
- 3 hrušky, oloupané a nastrouhané nahrubo
Postup
Smícháme všechny suroviny a těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem.
V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme necelou půlhodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat