Slíbené pokračování k dýňové polévce. Oba tyto recepty jsou z říjnového magazínu Albert. K tomuto salátu se budeme vracet častěji, je výborný. Zálivku jsem si přizpůsobila, protože nepoužívám majonézu a místo kuřecích stehne jsem použila prsní řízky. Příště jen vynechám avokádo, kterému jsme zatím nepřišli na chuť.
Přísady
- 3 až 4 kuřecí prsa
- olivový olej
- koření podle chuti (dala jsem gril kuře)
- 4 vejce, uvařená, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
- 4 saláty little gem, rozebrané na lístky
- 2 zralá avokáda
- 4 rajčata
- hrst klíčků (použila jsem kombinaci mungo, vojtěšky a ředkvičky)
Na dresink:
- 4 lžíce zakysané smetany (nebo majonózy)
- 5 lžic jogurtu
- svazek pažitky
- sůl, pepř
Postup
Maso okořeníme a opečme na oleji. Poté nakrájíme na proužky.
Smícháme suroviny na dresink.
Zeleninu podle potřeby pokrájíme a rozdělíme na talíře. Přidáme vajíčko, maso, posypeme klíčky a pokapeme dresinkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat