Určitě už víte, že jsou těstoviny v naší rodině oblíbené. Lasagne se špenátem jsem už vařila, ale tentokrát jsem vyzkoušela jiný recept. Piniové oříšky jsem zaměnila za slunečnicová semínka a místo ovčího sýra (ke zklamání Vojty) jsem dala ricottu.
Přísady
- 750 g listového špenátu (použila jsem mražený)
- 2 cibule, nakrájené najemno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžíce oleje
- 75 g piniových oříšku (dala jsem slunečnicová semínka)
- 200 g creme fraiche (tučná zakysaná smetana)
- 100 g měkkého ovčího sýra (použila jsem ricottu)
- 50 g tvrdého strouhaného sýra nebo parmazánu na posypání
- 300 g lasagní
- sůl, pepř, muškátová oříšek
- 50 g másla
- 30 g mouky
- 500 ml mléka
Postup
Na suché pánvi opečeme oříšky a dáme je stranou vychladnout.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a špenát a okořeníme.
Z másla, mouky a mléka uvaříme bešamel, přidáme měkké sýry a necháme je rozpustit. Omáčku smícháme se špenátem a přidáme i opečené oříšky.
Do zapékací mísy začneme nejdříve dávat špenát, poté plátky lasagní, dále špenát, lasagne a opakujeme do spotřebování surovin. Poslední vrstvu musí tvořit špenát (těstoviny by se v troubě neupekly). Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 minut na 190 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat