Lehký, chutný, středomořský. Takový je dnešní recept, který se hodí jako večeře nebo oběd po syté polévce.
Přísady
- feta nebo balkánský sýr, nakrájený na kostky
- cherry rajčátka
- cuketa
- čerstvý tymián
- bageta
- máslo, povolené na pokojovou teplotu
- prolisovaný česnek
- sůl, pepř
- bazalka
- oregano
- ledový salát, nakrájený na nudličky
- mrkev, nastrouhaná nahrubo
- olivový olej
- vinný ocet
- sůl, pepř
- dijonská hořčice
- med
Postup
Cuketu nakrájíme na tenké proužky (nejlépe to jde škrabkou na brambory) a obalíme ji kolem kostek sýra. Spolu s rajčátky napichujeme střídavě na špejle.
Pečeme pod grilem asi čtvr hodiny.
Povolené máslo utřeme s česnekem, solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Natřejme jej na rozpůlenou bagetu a dáme do trouby rozpéct.
Salát smícháme s mrkví a připravíme si zálivku: prošleháme olej, ocet, sůl, pepř, hořčici a med a promícháme se salátem.
Špízy podáváme s bagetou a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat