Tentokrát jsem se v říjnovém magazínu Albert pouze inspirovala. Do rajčatové omáčky jsem přidala kořenovou zeleninu a kukuřici, takže je jídlo zdravější a podle mého názoru i chutnější.
Přísady
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 malá petržel nebo pastinák
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 konzervy sekaných rajčat
- 1 lžíce rajského protlaku (nemusí být)
- sůl
- cukr podle chuti
- 1 lžička bazalky
- 2 konzervy tuňáka, slitého
- 2 hrsti mražené kukuřice
- 400 g těstovin
- cca 200 g sýra (dala jsem mix ementálu a eidamu)
- čerstvá bazalka k podávání (nemusí být)
Postup
Cibuli, mrkev, celer, petržel a česnek krátce posekáme v robotu nadrobno. Vyklopíme do hrnce a na olivovém oleji opečeme. Přidáme protlak, vlijeme rajčata (plechovky vypláchneme trocou vody a vlijeme taky do hrnce) okořeníme a asi čtvrt hodiny dusíme.
Do omáčky vmícháme tuňáka a kukuřici.
Mezitím si dáme do osolené vody vařit těstoviny (pozor - nepřevařit, ještě se budou zapékat), slijeme je, promícháme s omáčkou a dáme do zapékací mísy. Posypeme hustě sýrem a v troubě předehřáté na 190 stupňů dáme na chvíli zapéct.
Žádné komentáře:
Okomentovat