Zajímavá bábovka, která je vláčná díky mrkvi a ananasu. Formu je potřeba důkladně vymazat a vysypat, protože těsto má tendenci se přichytávat. Odměřování je na hrnky, použijte klasický o objemu 250 ml.
Přísady
- 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
- špetka soli
- 1/2 hrnečku cukru
- 1/2 hrnečku oleje
- 2 najemno nastrouhané mrkve
- 2 hrnky polohrubé mouky (1/2 hrnku jsem dala celozrnnou špaldovou mouku)
- 1 prášek do pečiva
- 1 ananasový kompot
Postup
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Po částech zašleháme olej. Střídavě vmícháváme mrkev, mouku smíchanou s práškem do pečiva a šťávou z kompotu. Vmícháme i pokrájený ananas.
Bílky ušleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do bábovkové formy, kterou jsme si předem vymazali a vysypali. Pečeme v troubě vyhráté na 160 stupňů (horkovzduch) asi hodinu (zkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená).
Žádné komentáře:
Okomentovat