Jablkové koláče u nás mají vždy úspěch. Nejinak je tomu u tohoto s kousky jablek v těstě. Původní recept byl jen s hladkou moukou, ale já jsem část nahradila celozrnnou špaldovou.
Přísady
- 140 g másla, pokojové teploty
- 90 g cukru (může být třtinový)
- 2 velká vejce
- 100 g celozrnné špaldové mouky (může být klasická hladká)
- 125 g hladké mouky (část jsem dala polohrubou)
- 2 lžičky kypřícího prášku
- špetka skořice
- 4 lžíce mléka
- 500 g jablek, oloupaných a nakrájených na kostičky (cca 4 jablka)
Postup
Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně zašleháme vejce. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí a spolu s mlékem vymícháme těsto. Nakonec přimícháme jablka.
Těsto urovnáme do větší dortové formy (dno si předem vyložíme pečícím papírem) a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi půl hodiny (zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí).
Žádné komentáře:
Okomentovat