Inspirace v loňském lednovém Apetitu. Harrisu (pasta z chilli papriček) jsem vynechala, po odebrání Davídkovo porce jsem přidala sušenou chilli papričku. Jako příloha byla doporučená quinoa, my jsme měli rýži.
Přísady
- olivový olej
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 červené papriky, nakrájené na vetší kousky (dala jsem zelenou a oranžovou)
- 2 lžíce pasty harrisa (vynechala jsem)
- konzerva krájených rajčat
- 400 ml drůběžího vývaru (dala jsem pouze vodu a o něco méně)
- kuřecí prsa (mohou být i krůtí), nakrájené na větší kousky
- konzerva červených fazolí, scezená
- sůl, pepř
- petrželka, tymián
- quinoa k podávání (dala jsem rýži)
- creme fraiche nebo řecký jogurt k podávání
Postup
Na oleji opečeme cibuli, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Okořeníme a vmícháme papriky a harrisu. Vlijeme rajčata, vývar, přivedem k varu a vaříme cca 30 minut do změknutí masa. Ke konci vaření přidáme fazole.
Před podáváním posypeme petrželkou a přidáme creme fraiche nebo jogurt.
Žádné komentáře:
Okomentovat