Dnes jsem udělala velkou radost Vojtovi. Má rád kozí sýr, ořechy, listové saláty i pečenou zeleninu. V tomhle jídle je tohle všechno a ještě něco navíc. Rázem se to zařadilo mezi naše oblíbená jídla. Recept je z kuchařky Kitchenette, nabízím vám ale trochu upravenou verzi.
Přísady
- 4 mrkve
- 2 střední až větší řepy
- 8 menších brambor
- olivový olej
- 3 kuřecí prsa
- koření dle chuti (dala jsem grilované kuře bez glutamátu)
- 4 velké hrsti mladého špenátu
- 3 lžíce vlašských ořechů
- 100 g kozího sýra
- lžíce vinného červeného octa
- lžíce hrubozrnné hořčice
- lžíce medu
- sůl, pepř
Postup
Troubu rozpálíme na 200 stupňů.
Zeleninu očistíme a rozkrájíme na menší kusy, dáme na pekáč vyložený pečícím papírem, přidáme 2 lžíce olivového oleje a rukama promícháme. Rozprostřeme do jedné vrsty a osolíme. Pečeme asi půl hodiny, dokud nebude zelenina měkká a zlatavá.
Maso okořeníme a opečeme z obou stran na olivovém oleji. Když je propečené, vyndáme ho a po chvilce odpočinutí překrájíme na proužky.
Špenát dáme na talíře, zasypeme rozdrobeným kozím sýrem a ořechy. Smícháme olivový olej, vinný ocet, hořčici, med a špetku soli a dresinkem pokapeme salát.
Na talíře připadáme upečenou zeleninu a proužky masa.
Žádné komentáře:
Okomentovat