Inspiraci jsem našla v prosincovém Apetitu. Lehce jsem si jej poupravila a vzniklo velmi rychlé a výborné jídlo. Přílohu si zvolte podle chuti - tortillové placky, rýži nebo pečivo.
Přísady
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 500 g mletého masa
- 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- sůl, pepř
- mletá uzená paprika
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- 75 g červené čočky
- 280 ml vývaru (příp. část červeného vína)
- 50 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
Postup
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a vařečkou oddělujeme na kousky. Až je opečené ze všech stran, přidáme mrkev a česnek. Opečeme a okořeníme. Vlijeme víno, necháme chvilku provařit a přidáme rajčata, čočku a vývar. Promícháme a na mírném ohni dusíme asi 10 minut.
Podáváme posypané čedarem, s tortillovými plackami, rýží nebo pečivem.
Výborné, uvařeno z krůtího mletého a děti(6 a 4) i manžel vylízali talíře, ani jsem to nestihla posypat sýrem ��
OdpovědětVymazatTak to jsem si ráda přečetla, věřím že taková reakce udělala radost i Vám.
OdpovědětVymazat