Určitě znáte pořad Karolíny Kamberské na Primě. Mám její novou kuchařku a tohle je první vyzkoušený recept. V jídelnách jsem toto jídlo milovala a tenhle recept předčil dokonce moje očekávání.
Přísady
- 600 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
- 150 g tvrdého sýra
- sůl, pepř
- petrželka (vynechala jsem)
- 3 vejce (1 do masa, 2 na obalení)
- 1 lžíce mléka
- hladká mouka na obalení
- čerstvá strouhanka
- nastrouhaná citronová kůra (vynechala jsem)
- rostlinný olej na smažení
Postup
Maso zbavte případných chrupavek, nakrájejte na kostky a umelte najemno
na masovém strojku. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte v míse s
masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky a jedním vejcem a mlékem. Mísu přikryjte a uložte na půl hodiny do chladničky ztuhnout.
Směs rozdělte na 4 stejné díly (pro velké řízky) a vytvarujte z nich ploché a oválné řízky (5–7
mm vysoké). Postupně je obalte v mouce, prošlehaných vejcích a
strouhance promíchané se zbylou petrželkou a najemno
nastrouhanou citronovou kůrou.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a
řízky usmažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát tuk na
papírových ubrouscích.
Podávejte s bramborovými pusinkami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat