Z pečení cukroví mi zbyly bílky, tak jsem se rozhodla poprvé upéct kokosky. Recept jsem našla na internetu a je prý hodně starý. V každém případě se kokosky povedly, takže recept předávám dál :-)
Přísady
- 4 velké bílky
- špetka soli
- 250 g moučkového cukru
- 120 g strouhaného kokosu
- 60 g strouhanky
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
Bílky ušleháme v pevný sníh a
za stálého šlehání po částech přidáváme cukr. Nádobu, v níž šleháme, postavíme do jiné nádoby s horkou vodou a šleháme dál, až je bílková
hmota horká. Potom přidáme kokos a strouhanku a zlehka prošleháme, až se všechno sváže. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a po
promíchání hmotu z ohně odstavíme.
Po vychladnutí děláme na plech vyložený pečícím papírem lžičkou malé kopečky (z jedné dávky jsou 2 plechy). Pečeme v mírně vyhřáté troubě (pekla jsem na horkovzduch 150 stupňů) do zlatožluta. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme proschnout (pekla jsem večer a plechy nechala do rána v troubě).
Po vychladnutí děláme na plech vyložený pečícím papírem lžičkou malé kopečky (z jedné dávky jsou 2 plechy). Pečeme v mírně vyhřáté troubě (pekla jsem na horkovzduch 150 stupňů) do zlatožluta. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme proschnout (pekla jsem večer a plechy nechala do rána v troubě).
Žádné komentáře:
Okomentovat