Recept mám z blogu www.coolinarka.cz/ - tyhle netradiční rohlíčky z pistácií jsem musela vyzkoušet. Dobře jsem udělala, jsou takové jemné a moc dobré :-)
Přísady
- 170 g mletých nesolených vyloupaných pistácií
- 170 g hladké mouky
- 160 g másla
- 2 žloutky
- 50 g moučkového cukru + další na obalení
- špetka soli
Postup
Nejprve vyšlehejte máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v
hladký nadýchaný krém. Přidejte dva žloutky a znovu vše krátce
prošlehejte. Nakonec vmíchejte jemně umleté pistácie a prosátou hladkou
mouku se špetkou soli.
Těsto zabalte to potravinářské folie a nechte ho,
nejlépe přes noc, odpočívat.
Předehřejte troubu na 190 stupňů.
Na plech s pečícím papírem tvořte malé rohlíčky. Já si uválela z těsta
takového hada, toho jsem nařezala a jednotlivé kousky ohnula do tvaru
rohlíčku.
Pečte je cca 7 - 10 minut do doby než začnou lehce zlátnout.
Ještě teplé
je obalte moučkovým cukrem. Jsou velmi křehké, tak jsem je radši přímo
na plechu cukrem hojně posypala.
Pozn.: Loupané nesolené pistácie seženete například v obchodech s váženými
oříšky. Pokud je neseženete,
není nic snazšího, než je tzv. blanžírovat. To znamená, že vyloupané pistácie spaříte vařící vodou a po chvilce pohodlně sloupnete
slanou hnědou slupku.
Vypadají krásně a budu určitě i výborné. :)
OdpovědětVymazatAhoj Hanďo,
Vymazatděkuji. Chtěla jsem letos vyzkoušet jiné druhy, co jsem nikdy nejedla a tenhle recept je první z nich. Jsou moc dobré, takové jemné.
Měj se hezky.
Zuzka