Receptů na litý perník je nepřeberné množství, i u nás je oblíbených několik druhů. Tento je vláčný, nadýchaný a hebký, s kouskami jablek a hrušek. Pokud máte rádi tmavý perník, přidejte do těsta kakao.
Přísady
- 1 hrnek celozrnné žitné mouky (můžete nahradit hladkou moukou)
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru (dala jsem necelý)
- 1 prášek do pečiva
- 1 prášek do perníku
- kakao podle chuti (vynechala jsem)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky mléka, vlažného
- 1 vrchovatá lžíce povidel (příp. dobrého džemu)
- 1 jablko, oloupané a nakrájené na malé kostičky
- 1 hruška, oloupaná a nakrájená na malé kostičky
Postup
Promícháme všechny sypké suroviny a přidáme olej, vejce, povidla a mléko. Dobře rozmícháme a nakonec vmícháme pokrájené ovoce. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem.
V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme necelou půlhodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat