Nabízím vám o něco zdravější verzi marokánek, které jsou krásně měkké. Jsou plné ořechů a sušeného ovoce, ale místo tučné smetany, másla, cukru a bílé pšeničné mouky je pouze mléko, med a ovesné vločky. Jsou méně sladké, takže pokud chcete, přidejte více medu nebo trochu tmavého cukru. Uvedené množství je na jeden plech marokánek.
Přísady
- 125 ml mléka
- 1 lžička másla
- 2 vrchovaté lžíce medu
- 2 vrchovaté lžíce mouky z ovesných vloček (vločky rozsekáme v mixéru)
- 70 g sušeného ovoce (např. rozinky + brusinky)
- 80 g ořechů (dala jsem vlašské, lískové, mandle, pistácie a trošku slunečnicových semínek)
- kvalitní čokoláda na potírání
Postup
Z mléka, másla, mouky a medu uvaříme hustou kaši. Vmícháme sušené ovoce a ořechy.
Z promíchané hmoty dáváme lžičkou na
plech na pečící papír hromádky, které mokrou rukou nebo lžičkou tvarujeme do placiček.
Pečueme do růžova v troubě vyhřáté na 185 stupňů. Ještě teplé sloupneme z pečícího papíru a necháme na rovné podložce vychladnout.
Čokoládu rozehřejeme (např. v misce v mikrovlnce) a lžičkou potíráme marokány ze spodní strany.
Žádné komentáře:
Okomentovat