Recept na tohle bezmasé luštěninové jídlo jsem našla v lednovém Apetitu. Usnadnila jsem si práci s konzervovanou čočkou Bonduelle (je dělaná na páře a příjemně jemně dochucená) a trochu ho pozměnila. Chvíli jen trvá upéct řepu s cibulí. Salát můžete doplnit čerstvým pečivem, masožravci nechť si přidají šunku :-)
Přísady
- 2 syrové červené řepy
- 1 velká červená cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- sůl
- špetka kajenského pepře (vynechala jsem)
- 100 g polníčku
- 2 konzervy čočky (Bonduelle)
Postup
Oloupanou řepu a cibuli nakrájíme na klínky, dáme do pekáčku, promícháme s olejem a sirupem, osolíme a opepříme.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30-45 minut doměkka.
V míse smícháme čočku, upečenou zeleninu a polníček a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat