Kuchařka Jamieoho Olivera 30 minut v kuchyni patří u nás k velmi oblíbeným. Mám z ní vyzkoušeno už hodně receptů a zatím nám vše chutnalo. Velmi oceňujeme, že Jamie používá hodně zeleniny a skoro nikdy nezapomene na salát.
Přísady
- 4 kuřecí prsa (nejlépe s kůží)
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- sůl, pepř
- olivový olej
- 2 jarní cibulky
- čerstvý tymián
- 2 bobkové listy
- špetka mletého hřebíčku
- špetka mletého nového koření
- špetka mletého muškátového oříšku
- 3 lžíce rumu
- 3 lžíce vinného octa
- 1/2 lžíce medu
- 1/2 chilli papričky
- 2 stroužky česneku
Rýže s fazolemi:
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- 250 g dlouhozrnné rýže
- 600 ml bio kuřecího vývaru
- 400 g konzerva černých fazolí, slitých
Salát:
- 1 hlávka římského salátu
- 1 červená paprika
- 1 vanička řeřichy
- 1 limetka
- olivový olej
- sůl
Jogurt:
- 200 g bílého jogurtu
- limetka
- sůl
Postup
Do mixéru dáme cibulky, tymián, bobkový list, hřebíček, muškátový oříšek, nové koření, rum, ocet, med, lžičku soli a chilli papričku. Rozmixujeme na jemnou pastu.
Kuřecí maso osolíme, opepříme a na oleji osmahneme z obou stran. Do zapékací mísy vlijeme omáču a navrch dáme opečené maso, posypeme lístky rozmarýnu a tymiánu. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 15 minut.
Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme rýži a zalijeme vývarem. Scedíme a propláchneme fazole a přidáme je do hrnce. Přivedeme k varu a vaříme 12 minut.
Jogurt smícháme s limetkovou kůrou a trochou šťávy, osolíme.
Salát a papriku nakrájíme, dáme do mísy a promícháme s olejem, limetkovou šťávou a solí a posypeme řeřichou.
Žádné komentáře:
Okomentovat