Inspirace v kuchařce 15 minut v kuchyni od Jamieho Olivera. Jídlo opět nezklamalo, bylo výborné a rychle hotové. Udělala jsem pár úprav pro zjednodušení a určitě jsem tohle nevařila naposledy :-)
Přísady
- olivový olej
- 400 g libového mletého hovězího masa (v původním receptu bylo jehněčí maso)
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř
- 2 snítky rozmarýnu
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 3 lžíce rajčatové pasty nebo protlaku
- 4 velké pšeničné tortilly (použila jsem vícezrnné)
- příp. chilli omáčka k podávání
- citron k podávání
Salát:
- 2 jarní cibulky
- 1 zelená paprika
- 1/4 okurky
- 3 zralá rajčata
- 1 malé srdíčko římského salátu
- čestvý kopr (vynechala jsem)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- špetka soli
- 30 g sýra feta (příp. balkánského)
Postup
Na oleji osmažíme maso, osolíme ho, opepříme a přidáme odrhnutý rozmarýn. Až bude maso dobře opečené, přidáme česnek a papriku. Krátce osmahneme a vmícháme rajčatové pyré a podle chuti citronovou šťávu.
Tortilly rozložíme na 2 plechy a rovnoměrně na ně rozetřeme masovou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 5 až 10 minut, až budou křupavé.
Salátovou zeleninu nakrájíme, dáme do mísy a ochutíme olejem, octem a solí a navrch rozdrobíme sýr.
Salát navršíme na zapečené tortilly a podle chuti pokapeme chilli omáčkou.
JJ luxus, jen je dobré rajčatovou pastu udělat doma z rajčat a ne kupovat má lepší chuť viz pasta v části placky
OdpovědětVymazatStando,
Vymazatděkuji Vám za postřeh. Čerstvá rajčata jsou lepší, jen přes zimu nejsou k dostání v tak dobré kvalitě a jsou pak lepší z plechu.
Zuzka