Pokud máte rádi čokoládu, určitě vám zachutná tento cheesecake vylepšený banány. Skvěle zužitkujete i banány přezrálé, které už nikdo nechce jíst. Na ozdobení patří ještě ušlehaná šlehačka, ale můžete ji vynechat jako já.
Přísady
- 180 g čokoládových sušenek
- 85 g másla, rozehřátého
Náplň:
- 500 g tvarohu ve vaničce
- 1/3 hrnečku hnědého cukru (příp. víc podle chuti)
- 3/4 hrnečku rozmačkaných banánů (cca 2 banány)
- 4 vrchovaté lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce kukuřičné škrobové moučky
- 2 vejce
- 70 g rozehřáté čokolády na vaření
Na ozdobu:
- banán nakrájený na kolečka
- ušlehaná šlehačka (nemusí být)
- příp. kakao na poprášení šlehačky
Postup
Sušenky rozmixujeme a dobře promícháme s rozpuštěným máslem. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a sušenkovou směs rovnoměrně utlačíme (např. dnem sklenice). Necháme v lednici ztuhnout.
Do jemného krému našleháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a rum. Přidáme rozmačkané banány, kukuřičný škrob a čokoládu. Nakonec vmícháme vejce. Náplň rozetřeme na připravený korpus.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut.
Cheesecake necháme dobře vychladnout a před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, kolečky banánu a poprášit kakaem.
Žádné komentáře:
Okomentovat