Tuhle dobrotu nemíváme moc často, ale jednou za čas si na svíčkové pochutnáme. Pokud si myslíte, že je moc složitá a zdlouhavá na přípravu, zkuste si pomoci jako já papiňákem a jako přílohu zvolte rýži. Určitě si pochutnáte i tak.
Přísady
- cca 800 g hovězího masa, překrojeného na 6 kusů
- sůl
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- olivový olej
- 350 g kořenové zeleniny, na kostky nebo nudličky (mrkev, celer, petržel)
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 3 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- cca 350 ml vody nebo hovězího vývaru
- 180 až 200 ml smetany ke šlehání
- příp. citronová šťáva na dochucení
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a dobře opečeme. Maso osolíme a rychle ho opečeme ze všech stran. Nakonec přidáme hořčici, zarestujeme a vlijeme vodu nebo vývar. Vhodíme koření a v papiňáku dusíme asi 3/4 hodiny, až je maso měkké (příp. v klasickém hrnci do změknutí masa).
Vyjmeme maso i koření a zeleninu rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň a přilijeme smetanu. Necháme chvíli provařit a podle chuti příp. dokyselíme nebo dosolíme.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. Vhodná příloha je rýže nebo knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat