Tento slaný koláč pochází s Francie, odtud je také název quiche (čti kiš). Existuje nespočet variant, já jsem tentokrát vyzkoušela kombinaci losos a špenát.
Přísady
- hotové rozválené křehké těsto na quiche
- jedna porce syrového lososa
- špenát (použila jsem polovinu mraženého listového, který jsem nechala rozmrazit a vymačkala vodu)
- zakysaná smetana
- 2 vejce
- provensálské bylinky
- sýr (použila jsem fetu, tak jsem už nedosolovala)
Postup
Těsto propícháme vidličkou a dáme do formy (můžeme ji vyložit pečícím papíre). Na těsto rozprostřeme náplň.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 25-30 minut.
Kde se toto těsto dá sehnat? :)
OdpovědětVymazatKupovala jsem ho např. v Tescu, značka Wewalka.
VymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat