Nabízím vám upravenou verzi receptu od Jamieho Olivera - bez flambování s vodkou u kuliček, bez celeru v rýži a bez kopru, který jsem dnes bohužel nesehnala. I přesto jsme si pochutnali.
Přísady
- 250 g mletého hovězího
- 250 g mletého vepřového
- sůl
- pepř
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce brusinkového džemu
- 3/4 kelímku smetany
Rýže:
- rýže (1 hrnek nebo 2 varné sáčky)
- 200 g listového špenátu
- sůl
Postup
Smíchejte mleté maso, okořeňte solí a pepřem
a utvořte kuličky, které osmahněte na lžíci olivového oleje. Přidejte
kmín, vmíchejte džem a smetanu a trochu horké vody a nechte povařit.
Špenát spařte horkou vodou a smíchejte s uvařenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat