Druhý vyzkoušený recept z podařeného dubnového Apetitu. S kapustou jsem ještě nikdy nevařila, tak jsem to musela napravit. Trochu jsem se bála přidat jablka do bramborové kaše, ale výsledek nás velmi mile překvapil.
Přísady
- 500 g kapusty
- 500 g mletého vepřového masa (použila jsem libové)
- sůl, pepř
- 6 plátků toustového chleba
- mléko
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, prolisovaného
- 2 vejce
- 1 kg brambor
- cca 250 ml mléka
- máslo do bramborové kaše
- 2 jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky
- šťáva z citronu
- salát k podávání
Postup
Kapustu zbavíme ovadlých listů, rozebereme ji na listy a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka a necháme na sítu dobře okapat. Potom ji jemně posekáme.
Na másle opečeme cibuli dosklovita. Toustový chléb nahrubo rozmixujeme a pokropíme mlékem.
Smícháme kapustu, cibuli, chléb, maso, vejce, česnek a řádně osolíme a opepříme. Tvoříme karbanátky a smažíme dozlatova (příp. pečeme v troubě).
Mezitím uvaříme brambory, slijeme je a rozšťoucháme spolu s horkým mlékem a máslem na kaši. Kostičky jablek dáme do malého množtví vroucí vody s citronovou šťávou a povaříme 1 minutu. Scedíme a vmícháme do kaše.
Žádné komentáře:
Okomentovat