Od dědečka jsme zásobovaní králíky, takže vítám každý další recept. Ten dnešní byl velmi povedený, takže stojí za zaznamenání.
Přísady
- 1 králík
- sůl, pepř
- mletá sladká paprika
- sušený tymián
- 2 cibule, nakrájené na proužky
- 5 stroužků česneku, nakrájené na kousky
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 červené papriky, nakrájené na kostky
- olivový olej
Postup
Naporcovaného králíka osolíme a posypeme kořením. Dáme ho do pekáče a přidáme pokrájenou zeleninu. Králíka polijeme olejem a nakonec podlijeme vodou.
Pod pokličkou dusíme v troubě při 160 stupních asi 1,5 hodiny. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě asi 3/4 hodiny. Průběžně maso přeléváme výpekem.
Podáváme s bramborami nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat