První vyzkoušený recept z dubnového Apetitu (podle mého je to velmi vydařené číslo), který nás naprosto uchvátil. Potřebujete minimum surovin, které se ale ve výsledku skvěle doplňují. Na podlití jsem použila pouze vodu, fazole i chorizo výpek dostatečně osolily. Jako příloha je doporučovaná bageta nebo rýže.
Přísady
- 3 až 4 kuřecí prsa, překrojená (příp. kuřecí stehna nebo paličky)
- sůl, pepř
- 1 až 2 červené cibule, nakrájené na klínky
- mletá sladká paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g konzerva drobných bílých fazolí, scezených
- 1 čerstvý rozmarýn, překrájený na menší kousky
- 1 klobása chorizo, nakrájená na půlkolečka
- cca 100 ml vody nebo drůbežího vývaru
Postup
Troubu předehřejeme na 190 stupňů.
Do pekáče dáme fazole, cibuli a rozmarýn. Maso osolíme, opepříme, posypeme paprikou a rozložíme do pekáče. Pokapeme olejem a podlijeme vodou nebo vývarem.
Pečeme přiklopené půl hodiny. Poté přidáme chorizo a už odklopené pečeme dalších cca 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat