Základní recept, který můžete podle chuti obměňovat. Až vás omrzí bezmasá varianta, přidejte ke špagetám opečené kousky drůbežího masa nebo pokrájené houby. Mozzarellu na zapečení klidně nahraďte vaším oblíbeným sýrem a povrch můžete posypat např. slunečnicovými semínky.
Přísady
- 1 balíček špaget
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- olivový olej
- cca 400 g mraženého sekaného špenátu
- 3 stroužky česneku, prolisované
- sůl, pepř
- cca 180 ml smetany ke šlehání
- mozzarella nakrájená na plátky
- 4 vejce
- 2 lžíce smetany
- 5 lžic mléka
- sůl, pepř
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme špenát, česnek a zalijeme smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme a povaříme. Smícháme s uvařenými špagetami. Na povrch rozprostřeme kousky sýra.
Vajíčka rozmícháme v hrnečku spolu s mlékem, 2 lžícemi smetany, solí a pepřem a nalijeme na špagety.
Zapečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 15 až 20 minut, dokud sýr nezezlátne a vajíčka budou propečená.
Žádné komentáře:
Okomentovat