Neprávem opomíjená příloha jsou v naší rodině babáty, nebo-li sladké brambory. Dnes jsem je vařila teprve podruhé, ale ve správném spojení jsou výborné. Tento recept podle Jamieho Olivera je skvělou kombinací chutí - sladké, kyselé, slané, pálivé, kořeněné. Moc jsme si na něm pochutnali.
Přísady
- 4 kukuřičné klasy (příp. mražená kukuřice)
- 1 červená chilli paprička (lze vynechat)
- 2 jarní cibulky, nakrájené
- 3 zralá rajčata, nakrájená
- 1 až 2 limetky
- sůl
- olivový olej
- svazek koriandru (lze vynechat)
Batáty:
- 800 g batátů, oloupaných a nakrájených na kostky
- 1 až 2 lžíce sladké chilli omáčky
- sůl
Kuře:
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžíce cajunského koření (oregáno, červená paprika, chilli, sušený česnek)
- 1 lžíce polenty
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- 2 plátky anglické slaniny, nakrájené na kousky
- 20 g sýra feta (příp. balkánského)
- petrželka (nemusí být)
Postup
Batáty dáme vařit jako klasické brambory. Když jsou uvařené, slijeme je, rozšťoucháme a vmícháme chilli omáčku.
Klasy kukuřice ogrilujeme na pánvi ze všech stran a nožem odřežeme zrna (příp. mraženou kukuřici opečeme nasucho na pánvi). Kukuřičná zrna dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibulku a rajčata, osolíme, přidáme olej a vymačkáme šťávu z limetek. Dobře promícháme. Můžeme vmíchat koriandr.
Kuřecí maso okořeníme, posypeme polentou a paličkou trochu naklepeme. Kuře osmažíme na pánvi z obou stran dozlatova. Ke konci do pánve vsypeme slaninu a promícháváme, dokud není zlatavá.
Kuře podáváme s kaší z batátů, posypané rozdrobeným sýrem feta spolu s kukuřičnou salsou.
Žádné komentáře:
Okomentovat