Ze své oblíbené kuchařky Jamieho Olivera 30 minut v kuchyni jsem uvařila další menu. Bohužel jsem nesehnala hotové upečené košíčky z křehkého těsta, byla jsem tedy nucena si vyrobit vlastní. Ze surovin uvedných v závorce jsem vypracovala těsto, naplnila jej do formiček, položila kousky pečícícho papíru a zatížila fazolemi. Košíčky jsem pak upekla, fazole sejmula a dále pokračovala s naplněním podle receptu.
Přísady
- 4 jarní cibulky
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- 1 chilli paprička
- 6 kvalitních klobás (cca 400 g)
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1 lžička sušeného oregana
- 500 g těstovin penne
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce balzamikového octa
- 400 g konzervovaných sekaných rajčat
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
- parmazán na posypání
Salát:
- 100 g rukoly
- mrkev, škrabkou udělané dlouhé plátky
- citron
- sůl, pepř
- hoblinky parmazánu
Košíčky:
- 6 malých košíčků z křehkého těsta (nesehnala jsem je, tak jsem je upekla: 170 g hladké mouky, 70 g másla, 70 g moučkového cukru a 1 vejce)
- 1 vejce
- 100 g strouhaných mandlí
- 80 g másla
- 80 g hnědého cukru
- 1 pomaranč
- kvalitní malinový džem (dala jsem brusinky)
- creme fraiche k podávání (dala jsem zakysanou smetanu)
Postup
Zeleninu spolu s klobásami rozsekáme v robotu nadrobno. V pánvi na oleji směs osmahneme, přidáme fenykl a oregano. Do pánve rozdrtíme česnek, přidáme balzamikový ocet a vlijeme rajčata. Je-li třeba, přidáme vodu z vaření těstovin na zředění.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a trochu vody si ponecháme na zředění omáčky. Těstoviny smícháme s klobásovou směsí a podle potřeby přilijeme ponechanou vodu. Podáváme posypané parmazánem a bazalkou.
Rukolu dáme do mísy, přidáme mrkev. Pokapeme citronem a přidáme parmazán.
Připravíme si frangipane: smícháme vejce, mandle, máslo a cukr, přidáme strouhanou kůru z pomeranče. Na dno každého košíčku dáme lžičku džemu, na džem lžičku frangipane, opět lžičku džemu a nakonec další lžičku frangipane.
Naplněné košíčky dáme do vyhřáté trouby na 190 stupňů a pečeme asi 20 minut. Košíčky podáváme s creme fraiche.
Žádné komentáře:
Okomentovat