Jedno z nejjednodušších těst na ovocné knedlíky. Zabalit do něj můžete ovoce podle chuti a sezóny. V zimě je nejčastěji děláme z jablek a poté na tvaroh sypeme ještě skořici. Teď v létě jsou výborné např. jahody nebo meruňky.
Přísady
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vanička tvarohu
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- příp. trochu mléka (podle hustoty tvarohu)
Dále:
- ovoce na plnění (jahody, meruňky, švestky, jablka)
- vaničkový tvaroh
- moučkový cukr
- rozpuštěné máslo
Postup
Odvážíme si suroviny a uhněteme nelepivé těsto (podle potřeby můžeme naředit trochou mléka nebo naopak dohustit trochou mouky). Z těsta uděláme tlustý váleček, který rozkrájíme na plátky. Každý plátek zploštíme rukou a dovnitř zabalíme ovoce.
Knedlíčky vaříme ve vroucí vodě asi 5 až 10 minut (podle velikosti). Na zkoušku můžeme jeden vylovit, rozkrojit a pokud je těsto uvařené a ovoce uvnitř horké, vyndáme i ostatní.
Na talířích je ihned rozkrojíme na poloviny, poklademe tvarohem, posypeme cukrem a polijeme máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat