Původní recept je s borůvkami a je z červencového Apetitu - trochu jsem si ho upravila (hlavně cukrem, sýrem a také množstvím ovoce). Recept uvádím mnou upravený.
Přísady
- 300 g sušenek (použila Bebe dobré ráno cereální s mlékem)
- 140 g másla, rozpuštěného
- 150 g + 1 lžíce cukru
- 150 g ostružin (nebo borůvek)
- 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu
- 3x 250 g měkkého tvarohu
- 2x 100 g lučina (v alobalu)
- 200 ml zakysané smetany
- 3 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
Postup
Sušenky rozmixujte v robotu a smíchejte s máslem. Pečlivě napěchujte do formy vyložené papírem na pečení.
V rendlíku prohřejte ovoce a lžíci cukru (ostružiny jsem ještě lžící trochu rozmačkávala). V necelých 2 lžících vody rozmíchejte škrob a přimíchejte k ovoci. Provařte a nechte vychladnout.
Vyšlehejte tvaroh, lučinu, smetanu, cukr, vajíčka a mouku. Polovinu směsi rozprostřete na korpus, na ní rozmístěte lžící hromádky ostružin, na ně dejte zbývající tvarohovou směs a uhlaďte jí. Pokapejte zbývající ovocnou omáčkou a rukojetí lžíce vytvořte mramorování.
Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů (dala jsem horkovzduch), poté teplotu snižte na 100 stupňů a pečte dalších 30 minut. Vypněte troubu a cheesecake v ní nechte hodinu stát, pak pootevřete dvířka trouby a koláč v ní ponechte další hodinu. Potom dezert vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě. Teprve pak dejte nejméně na 3 hodiny do chladničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat