Na podzim je k dispozici hodně výborných druhů ovoce, mezi nimi i hrušky. Dostala jsem jich bedýnku od babičky a dědečka, takže volba na víkendový moučník byla jasná. Manžel dostal chuť na kokos a tak vznikla tahle skvělá kombinace hrušky-kokos. Doporučuji použít hrušky hodně zralé, pokud je budete mít tvrdší, bude lepší oloupat slupku.
Přísady
- 70 g strouhaného kokosu
- 80 - 90 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 180 g hladké mouky
- 60 g žitné celozrnné mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 1 vejce
- 180 ml mléka
- 60 g rozehřátého másla
- 6 zralých hrušek, vyjádřincovaných a nakrájených na kostičky
Postup
Jako u všech muffinových těst smícháme zvlášť suché a zvlášť morké přísady: do větší mísy dáme mouky, prášek do pečiva, kokos, cukr, sůl a skořici. Přimícháme pokrájené hrušky a dobře promícháme. V druhé, menší míse dobře prošleháme mléko s vejcem a máslem.
Tekutou směs vlijeme do větší mísy se suchými přísadami a zlehka promícháme. Je důležité těsto nepřemíchat, jakmile zmizí mouka, je hotovo.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pomocí lžíce těsto rozdělíme do 12 košíčků.
Pečeme v troubě vyhřáté na 185 stupňů 20 až 30 minut. Po chvilce muffiny vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Žádné komentáře:
Okomentovat