Zapečené gnocchi jsou skvělou přílohou k pečenému masu, ale mohou sloužit i jako samostatné jídlo. Pokud neseženete ricottu, zkuste ji nahradit českou Lučinou.
Přísady
- 500 g bramborových gnocchi (chlazených)
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 malá mrkev, nakrájená na malé kostičky
- 1 řapík celeru, nakrájený na kousky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- olivový olej
- sůl, pepř, příp. tymián
- balení baby špenátu
- 1 ricotta
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- 50 g strouhaného čedaru
- kuřecí paličky
- grilovací koření na kuře (ideálně bez glutamátu)
Postup
Maso ze všech stran okořeníme, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a upečeme.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a celer a opečeme. Přidáme česnek, krátce zarestujeme, přidáme špenát a po jeho zavadnutí vmícháme ricottu a smetanu. Podle chuti okořeníme.
Gnocchi dáme do zapékací mísy a přelijeme směsí, navrch dáme strouhaný sýr a ve vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat