Nenechte se odradit vzhledem, tenhle recept stojí za vyzkoušení. Ragú je jemné, ovoněné bobkovým listem. Sýr použijte podle chuti - parmazán nebo nivu, a pokud máte rádi houby, neváhejte je přidat.
Přísady
- 2 kuřecí prsa
- olivový olej
- máslo
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžíce hladké mouky
- voda nebo vývar
- sůl, pepř
- 1 bobkový list
- čerstvý tymián
- 1 květák
- 200 ml smetany ke šlehání
- cca 40 g parmazánu nebo nivy
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso pokréjené na kostičky a osmahneme. Osolíme a opepříme, přidáme máslo a mouku, dobře promícháme a chvíli smažíme. Zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list a tymián. Nakonec vmícháme květák pokrájený na malé kousky. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Do ragú vmícháme smetanu a sýr, provaříme do rozpuštění sýra.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat