Drobenkový koláč na všechny možné způsoby peču poslední dobou nejčastěji. Nabízím vám skvělou verzi s ovesnými vločkami a jablky. Nezapomeňte na skořici, bez ní by to nebylo ono.
Přísady
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 90 g polohrubé mouky
- 40 g ovesných vloček
- 75 g tmavého třtinového cukru
- 90 g másla
- 1/2 lžičky skořice
Náplň:
- 2 vaničky měkkého tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 200 g bílého jogurtu
- 60 g cukru (nebo podle chuti)
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- pokrájená jablka (mohou být i se slupkou, počítejte ale s horším krájením)
- skořice
Postup
Ze surovin na těsto uděláme drobenku (na pomoc si můžeme vzít robota se sekacími noži).
Suroviny na náplň (kromě jablek a skořice) vymícháme v misce dohladka.
Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložíme pečícím papírem. Větší polovinu drobenky nasypeme do formy, natřeme náplň, poklademe jablky, které posypeme skořicí, a nakonec zbytkem drobenky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.
Suroviny na náplň (kromě jablek a skořice) vymícháme v misce dohladka.
Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložíme pečícím papírem. Větší polovinu drobenky nasypeme do formy, natřeme náplň, poklademe jablky, které posypeme skořicí, a nakonec zbytkem drobenky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.
Poznámka na závěr - pokud nemáte formu se zvednutými okraji, doporučji
pod ní dát do trouby plech, protože máslo v drobence má tendenci
vytékat.
Žádné komentáře:
Okomentovat