Klasické karbanátky zná asi každý, ale už jste někdy vyzkoušeli karbanátky s červenou řepou? U nás jsou velmi oblíbené. Můžete použít jak řepu uvařenou (nastrouhanou nahrubo) nebo řepu syrovou (nastrouhanou najemno).
Přísady
- 500 až 600 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 1 uvařená červená řepa (velikosti pěsti)
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- 1 stroužek česneku, podrcený
- olivový olej na smažení
Postup
Maso dobře promícháme s kořením a vajíčkem a přidáme nahrubo nastrouhanou řepu. Tvoříme karbanátky, které usmažíme (případně upečeme v troubě na pečícím papírem).
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat