Další způsob, jak využít konzervu fazolí. Tohle bezmasé jídlo se skvěle hodí k zimní večeři, je syté a zahřeje.
Přísady
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 2 lžičky mletého římského kmínu (dala jsem 1 lžičku celého)
- 1 lžíce hustého rajského protlaku (dala jsem celý 1 malý)
- 400 g konzerva červených fazolí, scezených
- sůl
- 3 střední cukety, na plátky
- 175 g čedaru (čedaru jsem dala 100 g, zbytek eidamu)
- 1 čerstvá zelená chilli paprička, nakrájená nadrobno (dala jsem půlku)
- 8 pšeničných tortillových placek
- příp. trochu mražené kukuřice
Postup
Na
polovině oleje opékáme cibuli dosklovita. Přidáme česnek, chilli a kmín
a vmícháme protlak, fazole a pár lžic vody. Prohřejeme a nahrubo
pomačkáme fazole, osolíme.
Cuketu promícháme se zbylým olejem a osolíme. Ogrilujeme ji na pánvi (já jsem ji rozložila na plech a ogrilovala v troubě na 200 stupňů).
Na polovinu tortil rozvnoměrně rozprostřeme fazole, poklademe cuketou a posypeme sýrem. Přiklopíme zbylými prázdnými tortillami a přitiskneme.
Opékáme po částech na
rozehřáté grilovací pánvi 1-2 minuty po každé straně, až se sýr
rozpustí. Nemám grilovací pánev, tak jsem tortilly naskládala na plech a
zatížila mřížkou. Pekla jsem na horkovzduch na 200 stupňů asi 15 minut.
Podávejte nakrájené na dílky.
Žádné komentáře:
Okomentovat