Určitě znáte oblíbený francouzský pokrm ratatouille, co možná pro vás bude novinka, je spojení s těstovinami a masovými kuličkami. Recept jsem objevila ve starším vydání mého oblíbeného časopisu Apetit.
Přísady
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 malé cukety, nakrájené na kostky (použila jsem žlutou)
- 1 červená paprika, na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 400 g konzerva třešňových rajčátek (příp. krájených rajčat)
- balíček špaget
- strouhaný parmazán k podávání
- 50 g nahrubo rozmixovaného čerstvého bílého pečiva
- 60 ml mléka
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku, proslisované
- špetka sušeného oregana
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Připravte kuličky: Pečivo pokropte
mlékem a nechte vsáknout. Promíchejte s ostatními přísadami,
řádně osolte a opepřete. Pak ze směsi vytvořte kuličky velikosti
vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím
papírem. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.
Mezitím do pekáče dejte cibuli, česnek, cuketu a papriku, pokapejte 2
lžícemi olivového oleje a osolte. Dejte do trouby, klidně ke
kuličkám, ale na jinou mřížku. Zeleninu pečte 30 minut. Upečené
koule přidejte k hotové zelenině, přimíchejte konzervovaná
rajčata a chilli džem, promíchejte a pečte ještě dalších 15
minut společně.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
Sceďte je a promíchejte se směsí z pekáče. Podávejte s
parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat