Poslední dobou moc nefotím, takže přidávám i málo nových receptů. Budu se muset polepšit. Tentokrát jsem se inspirovala březnovým Apetitem.
Přísady
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 g strouhanky (v robotu jsem nasekala starší, ale ještě měkkou housku)
- 3 stroužky česneku, prolisovaného
- rozmarýn, nasekaný najemno
- 2x konzerva sardinek v oleji (dala jsem jednu v oleji a jednu v tomatě)
- 500 g rajčatového pyré (passata)
- černé olivy bez pecek
- linguine příp. špagety
- čerstvá petrželka (bohužel jsem neměla)
- 25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
Postup
Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme 1 lžíci oleje a opečeme na něm strouhanku, dokud nezačne zlátnout. Přidáme další lžíci oleje a česnek a chvíli opékáme, aby se rozvoněl. Přemístíme ihned do misky a necháme vychladnout, poté přimícháme sýr.
Do pánve dáme poslední lžíci oleje, přidáme rozmarýn a sardinky a opékáme asi 3 minuty, během vaření rozbíjíme kousky ryby vařečkou. Vlijeme passatu, přidáme olivy a necháme cca 10 minut vařit.
Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě. Slijeme je, část vody ponecháme a přidáme do pánve s omáčkou. Dobře promícháme, podle potřeby přidáme vodu z těstovin.
Na talířích sypeme ochucenou strouhankou a zbytkem sýra.
Žádné komentáře:
Okomentovat