Zkuste použít pita chleba netradičně - jako pizzu, výsledek vás určitě mile překvapí. Uvedené množství je na 5 ks.
Přísady
- 5 chlebů pita
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 450 g mraženého listového špenátu (nebo čerstvého baby špenátu)
- 5 vajec
- sůl
- pepř
- 100 g šunky od kosti (nebo prosciutta)
- 60 g parmazánu, hrubě nastrouhaného
- 1 balení mozzarelly (nemusí být)
Postup
Troubu předehřejeme na 180 stupňů (horkovzduch).
Pita chleby rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Česnek prolisujeme do misky, přidáme olivový olej a tímto potřeme chleby, hlavně po okrajích.
Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj vodu (čerstvý spaříme pod horkou vodou a také vymačkáme vodu). Na každý chléb vytvoříme ze špenátu věnec a do středu vyklepneme po jednom vajíčku. Špenát i vajíčka osolíme a opepříme. Pizzy posypeme strouhaným sýrem a pečeme asi 10 až 15 minut. Ke konci poklademe natrhanou šunkou, kterou necháme asi 5 minut prohřát.
Podáváme horké.
Žádné komentáře:
Okomentovat