Italské risotto patří mezi naše oblíbená jídla. Nejčastě ho dělám podle receptu Jamieho Olivera s houbami (recept už jsem dávala dříve), ale tentokrát jsme si pochuntali na variantě se špenátem a kuřecím masem.
Přísady
- 1 velká cibule
- 1 řapík celeru
- 1/2 mrkve
- olivový olej
- 300 g rýže arborio
- 1/2 sklenice bílého vína
- 1 kostka kvalitního zeleninového nebo kuřecího bujónu (+ cca 1 l vody)
- 100 g špenátu, rozmixovaného
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- větší kousek másla
- 40 g parmazánu
- kuřecí prsa
- koření na grilované kuře
- olivový olej
- listový salát k podávání
Postup
Cibuli s celerem a mrkví nasekáme v mixéru nadrobno. Na oleji
osmahneme a přidáme rýži. Mícháme asi minutu, přilijeme bílé
víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže. Poté postupně
přiléváme horký vývar (cca celkem 1 litr), který vždy necháme vsáknout
do rýže. Každou minutu promícháváme. Ke konci přidáme špenát a česnek. Nakonec vmícháme hrudku másla a
část parmazánu.
Kuřecí prsa dobře okořeníme a potřeme olejem, necháme chvíli odležet. Na suché pánvi opečeme, vyjmeme na prkýnko a necháme chvilku odpočívat Poté nakrájíme na plátky.
Risotto podáváme s nakrájeným masem, listovým salátem a posypaným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat