Sezóna rebarbory je tu! Také máte rádi tuhle nakyslou zeleninu? První letošní úlovek z trhu jsem zužitkovala v novém recpetu z Apetitu. Pomerančový likér jsem nesháněla, výborná je bublanina i bez něj.
Přísady
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 125 g másla, změklého nebo rozpuštěného a zchladlého
- 150 g hladké mouky
- 135 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 250 ml mléka
- 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
- 1-2 lžíce pomerančového likéru
- 360 g rebarbory
- 2 lžíce cukru
- nastrouhaná kůra z biopomeranče
- 2 lžíce pomerančového likéru
- moučkový cukr na poprášení
Postup
Nejdřív připravíme rebarboru - nakrájíme ji, zasypeme cukrem, přidáme pomerančovou kůru a likér a dobře promícháme. Necháme alespoň 10 minut macerovat, poté slijeme.
Formu o velikosti cca 20 x 30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 180 stupňů.
Vejce, cukr a máslo vyšleháme do pěny. Obě mouky smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem a jogurtem, příp. likérem, vmícháme do dozákladu, aby vzniklo hladké těsto.
Těsto vlijeme do formy a poklademe rebarborou. Pečeme cca půl až třičtvrtě hodiny.
Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat