Jedno z lehkých jídel, ideální jako rychlá večeře nebo lehký oběd v parném dni. Trik obalit kuřecí maso v polentě (kukuřičné mouce) jsem odkoukala od Jamieho Olivera, maso má pak výbornou chuť a je na povrchu krásně křupavé.
Přísady
- kuřecí prsíčka
- sůl
- mletá sladká paprika
- polenta (kukuřičná mouka)
Bylinkové bagety:
- bílé bagety
- máslo
- sůl
- 1 stroužek česneku
- bylinky (použila jsem provensálské + bazalku)
Postup
Maso osolíme, posypeme paprikou a polentou a trochu naklepeme paličkou
(nejlépe přes pečící papír) a na pánvi opečeme na olivovém oleji (asi 3
lžíce).
Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem, solí a bylinkami a natřeme na rozkrojené bagety. Dáme rozpéct do vyhřáté trouby asi 10 až 15 minut.
Hotové maso překrojíme a podáváme s bagetou a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat