V předchozích dnech bylo letní počasí, takže středomořská jídla byla ideální. Určitě vyzkoušejte lehký bramborový salát, kam nepřijde žádná majonéza, ale pouze olej.
Přísady
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 1 stroužek česneku, drcený
- 2 lžičky mleté papriky
- 8 kuřecích paliček, zbavených kůže
Bramborový salát:
- 1 kg nových brambor
- sůl
- malý svazek bazalky
- 6 sušených rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup
Troubu předehřejte na 190 stupňů. Promíchejte chilli omáčku, citronovou
šťávu, česnek a papriku. Nožem udělejte zářezy do masa a vetřete
připravenou marinádu. Rozložte na plech a pečte 40-45 minut doměkka.
Brambory uvařte v osolené vodě a nechte mírně vychladnout. Posypte je bazalkou a rajčaty. Olej s parmazánem prošlehejte a promíchejte s brambory.
Brambory uvařte v osolené vodě a nechte mírně vychladnout. Posypte je bazalkou a rajčaty. Olej s parmazánem prošlehejte a promíchejte s brambory.
Paličky podávejte s bramborovým salátem a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat