Určitě máte v předvánočním shonu plném cukroví chuť na něco odlehčeného, bezmasého. Zkuste například tyto těstoviny s omáčkou z pečených paprik a rajčat. Recept mám z kuchařky My Cooking Diary 2.
Přísady
- 600 g červených paprik
- 400 g cherry rajčat
- 3 větší stroužky česneku
- 2 velké šalotky, příp. cibule
- 3 větvičky čerstvého tymiánu (příp. sušený)
- olivový olej
- 200 g ricotty
- 2 lžíce nakládaných sušených rajčat v oleji
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, příp. cukr
- těstoviny parmazán na posypání
Postup
Nakrájíme zeleninu, papriky na větší kusy, rajčata na poloviny, cibuli na měsíčky a smícháme ji s neoloupaným česnekem, tymiánem a dostatečným množství oleje, osolíme a opepříme.
Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi půl hodiny ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě na skus.
Upečenou zeleninu necháme trošku zchladnout, vyndáme větvičky tymiánu, vyloupneme česnek ze slupek a spolu s ricottou, bazalkou a sušenými rajčaty rozmixujeme (v mixéru nebo pomocí tyčového) na krémovou omáčku. Dochutíme příp. solí, pepřem nebo cukrem, pokud byla rajčata kyselá.
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a na talířích sypeme parmazánem a lístky bazalky.
Žádné komentáře:
Okomentovat