29/12/2019
20/12/2019
16/12/2019
25/11/2019
18/11/2019
17/11/2019
27/10/2019
Chlebíček s jablečným pyré
Nejvláčnější "buchta", kterou jsem jedla. Je to díky jablečnému pyré (ať už z rozvařených jablek nebo koupené přesnídávky), které je v těstě. Funguje s jakoukoliv přesnídávkou, mám vyzkoušenou i banánovou, švestkovou, mangovou nebo meruňkovou. I druhý den chutná jako čerstvě upečený. Do těsta můžete přidat i rozinky nebo oříšky. Původní recept je z časopisu Apetit, ale já jsem ho pekla podle www.pradobroty.cz, kde jsou místo hrnečků uvedené gramáže, trochu jsem ale udělala i svojí úpravu, recept vám předkládám ve svojí verzi.
19/10/2019
24/09/2019
Mrkvový krém se zázvorem
Při sychravém počasí máme rádi teplé polévky, co zahřejí. V případě tohoto mrkvového krému to platí na sto procent, protože obsahuje i zázvor. Recept mám z www.smoothcooking.cz, navíc jsem přidala pár kapek citronové šťávy a místo ricotty, kterou jsem bohužel doma neměla, na zjemnění použila smetanu ke šlehání. Jestliže plánujete polévku uvařit k večeři, doporučuji ji doplnit zapečenými tousty se sýrem.
08/07/2019
29/05/2019
13/05/2019
Drobenkový koláč s rebarborou a jahodami
Sezóna rebarbory je opět tady :-) V kombinaci s jahodami je fantastická. Navíc je tento koláč snadný a rychle hotový, drobenka s vločkami je vespod i navrchu, uprostřed pak tvaroh a ovoce. Koláč je sladký tak akorát, pokud máte rádi sladší dezerty, přidejte cukr podle vaší chuti. Recept jsem objevila u Karolíny Four - https://karolinafour.cz.
09/05/2019
16/04/2019
Tvarohový chia puding s jahodami
Chia semínka jsem se chystala vyzkoušet už dlouho, ale teprve včera jsem narazila na recept, který jsem musela hned vyzkoušet. Je z blogu www.smoothcooking.cz a je jednoduchý na přípravu i suroviny. Původní recept je bez cukru, k oslazení stačí banány, ale můžete si klidně podle své chuti přidat cukr nebo např. nějaký sirup nebo med. Uvedené množství je pro 2 osoby.