Taky občas potřebujete zužitkovat přezrálé banány? Sladký banánový chlebíček je sázka na jistotu, zkuste ale příště tuhle skvělou vláčnou bábovku s kousky čokolády. Vsadím se, že ji budete péct znovu a znovu.
Přísady
- 3 větší zralé banány
- 2 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 100 - 120 g cukru krupice
- 120 g másla, rozpuštěného (ale ne horkého)
- 100 ml mléka
- 300 g hladké mouky (můžete zkusit dát 50 g celozrnné špaldové mouky)
- 1 kypřící prášek
- špetka soli
- 25 - 50 g nahrubo pokrájené mléčné čokolády (jakékoliv, klidně i s oříšky)
- olej a hrubá mouka na formu
Postup
Bílky se špetkou soli ušleháme do pevného sněhu. Banány na talíři rozmačkáme vidličkou na kaši.
Do mísy dáme žloutky, cukr, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a rozmačkané banány a vymícháme těsto. Zlehka vmícháme vyšlehaný sníh a nakonec kousky čokolády.
Ve vymazané a vyspané bábovkové formě (je důležité vymazat a vysypat formu důkladně) pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 3/4 hodiny. Ke konci zkoušejte upečenost zasunutou špejlí, když se těsto nelepí, je bábovka upečená.
Žádné komentáře:
Okomentovat